Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Παλαιόπολη

Βόρεια της Χώρας βρίσκεται η Παλαιόπολη, επίνειο και μυστηριακό κέντρο κατά την αρχαιότητα, παραλιακός οικισμός σήμερα, στους πρόποδες του όρους Σάος. Αποτελεί το αρχαϊκό και ελληνιστικό κέντρο του νησιού, όπου και σώζονται τα ερείπια της Αρχαίας Πόλης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών. Εκεί βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος που συνδέθηκε άρρηκτα με τα «μυστήρια της Σαμοθράκης». Ο χώρος αυτός θυμίζει Δελφικό τοπίο, πνιγμένος μέσα στα πλατάνια και στις πικροδάφνες. Εκεί είναι που γίνονταν τα Καβύρεια Μυστήρια, εφάμιλλα των Ελευσινίων, με σκοπό κατά πάσα πιθανότητα την εξασφάλιση της μεταθανάτιας ζωής.

Πολλά και σημαντικά ευρήματα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης στο αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο διαθέτει 4 αίθουσες και βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Αμύητοι και μυημένοι μαγεύονται στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στο Μαντείο και στο χώρο όπου βρέθηκε το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Βέβαια, το επί αιώνες κόσμημα του νησιού βρίσκεται δυστυχώς για περισσότερο από ενάμιση αιώνα στο Λούβρο.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend
Samothrace map, Samothraki map, Χάρτης Σαμοθράκης

Στοιχεία επικοινωνίας

68002 Σαμοθράκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 25510 89574
info@gosamothraki.gr

© 2014 goSamothraki. All Rights Reserved. Created by weblogic

Powered by Web Hotelier, webgds