Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Θέρμα

Ανατολικά της Παλαιόπολης βρίσκονται τα Θέρμα ή Λουτρά, λόγω των ιαματικών θειούχων πηγών του. Από τα Θέρμα ξεκινούν οι αναβάσεις στο Φεγγάρι, καθώς και το μονοπάτι που οδηγεί στη Γριά Βάθρα. Πρόκειται για ατελείωτα ρυάκια που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες και δροσερές βάθρες (φυσικές πισίνες), συνθέτοντας έτσι ένα σπάνιο εξωτικό τοπίο.

Μοναδική περιοχή στην Ελλάδα, συνδυασμός βουνού, θάλασσας και άγριας βλάστησης πλατάνια, καστανιές, κουμαριές, μυρτιές, άφθονα τρεχούμενα νερά, οι γνωστοί καταρράκτες της Γριάς Βάθρας – μνημεία φυσικού κάλους, περιβάλλουν τον οικισμό των Θερμών κάτω από το μοναδικό δρυοδάσος Μαρτίνη και τη σκιά του Σάος. Οι ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τη μεγάλη τους θεραπευτική αξία, κρύβουν ένα τεράστιο γεωθερμικό πεδίο και δεσπόζουν στην είσοδο του οικισμού.

Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) απαντώνται οι εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής περιόδου. Ο επισκέπτης συναντά το υδροθεραπευτήριο με ατομικούς ή ομαδικούς λουτήρες.

Ιαματικά Λουτρά Χαρακτηριστικά
του νερού
Θερμοκρασία Θεραπευτικές
Ιδιότητες
Οικισμός Θέρμα
Τηλ. 2551098229
Υπέρθερμο, Μεταλλικό,
Υποτονικό.

Μεταλλικά Στοιχεία:
K, Na, Ca, Cl, Br, B, J
30-100 oC Κατάλληλο για:
Ρευματοειδή Αρθροίτιδα,
Αρθροπάθειες,
Περιφερειακές Αγγειοπάθειες,
Δερματοπάθειες,
Γυναικολογικές Παθήσεις

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει τα προσεχή χρόνια την αναβάθμιση του χώρου δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend
Samothrace map, Samothraki map, Χάρτης Σαμοθράκης

Στοιχεία επικοινωνίας

68002 Σαμοθράκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 25510 89574
info@gosamothraki.gr

© 2014 goSamothraki. All Rights Reserved. Created by weblogic

Powered by Web Hotelier, webgds