Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Παραλίες

Οι ακτές της Σαμοθράκης είναι ολοκάθαρες, δαντελωτές, σκεπασμένες με λευκό «βότσαλο». Στη νότια πλευρά του νησιού κοντά στο Λάκκωμα σας περιμένει η Παχιά Άμμος, μια πανέμορφη παραλία σκεπασμένη με άμμο. Στη συνέχεια συναντάς τον εξωτικό Βάτο με τα πλατάνια και τα κρύα νερά, το Κρεμαστό με τον καταρράκτη που τα νερά του χειμώνα- καλοκαίρι πέφτουν αφρισμένα στη βαθυγάλαζη θάλασσα για να αντικρίσεις το μαγευτικό θέαμα των γεωλογικών σχηματισμών, που οι ντόπιοι αποκαλούν «της Γριάς τα Πανιά». Απέραντη η παραλία των Κήπων, με σκούρο γκριζόμαυρο βότσαλο, αποκαλύπτει μερικές από τις μυστικές ομορφιές της Σαμοθράκης.

Στην θάλασσα και τις ακτές ένας ολόκληρος άλλος κόσμος μας υποδέχεται με δελφίνια Delphinus delphis, θαλασσοκόρακες Phalacrocorax aristotelis και ελάχιστα άτομα μεσογειακής φώκιας Monachus monachus που βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στις νοτιοανατολικές απόκρημνες ακτές.

Παχιά Άμμος

Η ομορφότερη παραλία του νησιού. Απέχει 17 χλμ. από την Καμαριώτισσα. Είναι μια τεράστια αμμουδιά στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Προσεγγίζεται μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινά από το χωριό Λάκκωμα. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή παραλία με χρυσαφένια άμμο. Στην Παχιά Άμμο καταλήγει ο νότιος βασικός άξονας του νησιού. Η Παναγιά Κρημνιώτισσα, ψηλά στα απόκρημνα βράχια, δεσπόζει στην περιοχή.

Βάτος

Πανέμορφη παραλία με αμμουδιά, περιστοιχισμένη από ψηλούς βράχους με σπηλιές. Ανατολικότερα βρίσκεται ο ονομαστός καταρράκτης Κρεμαστός. Τα κρυστάλλινα νερά του πέφτουν από ψηλά κατευθείαν μέσα στη θάλασσα.

Κήπος

Ονομάζεται Κήπος, γιατί λένε πως κατά την Ελληνιστική εποχή υπήρχε ένας μεγάλος κήπος. Όμορφη παραλία με βράχια, στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Προσεγγίζεται με καραβάκι από τα Θερμά ή την Καμαριώτισσα. Βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, 29 χλμ. από την Καμαριώτισσα και είναι η τελευταία απέραντη παραλία. Οι δυνάμεις της φύσης και τα τεκτονικά ρήγματα, δημιούργησαν μία καταπληκτικής ομορφιάς, τοποθεσία και παραλία, στο ανατολικό άκρο της βασικής οδικής αρτηρίας.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend
Samothrace map, Samothraki map, Χάρτης Σαμοθράκης

Στοιχεία επικοινωνίας

68002 Σαμοθράκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 25510 89574
info@gosamothraki.gr

© 2014 goSamothraki. All Rights Reserved. Created by weblogic

Powered by Web Hotelier, webgds