Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Καλώς ήρθατε στη Σαμοθράκη

Το νησί των «Μεγάλων Θεών» και των δυνατών ανέμων, βρίσκεται στο μέσο του Θρακικού πελάγους περίπου 26 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Η Σαμοθράκη είναι μικρό νησί με έκταση 178 τ.χλμ, αλλά με τον ορεινό της όγκο αποτελεί ορόσημο στο Βόρειο Αιγαίο. Το βουνό του νησιού, ονομάζεται Σάος (1670μ.) και η Σαμοθράκη ένα από τα ψηλότερα νησιά της Ελλάδας («Σαμοθράκη=υψηλή Θράκη»).

Η Σαμοθράκη αποτελεί ανεκτίμητο φυσικό θησαυρό. Είναι πλούσια σε νερά, με εντυπωσιακή πανίδα και χλωρίδα, χαρακτηριστικά που την κάνουν τον ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Ευλογημένος τόπος 

Το νησί της Σαμοθράκης αποτελεί έναν τόπο ευλογημένο. Παρότι μικρό, είναι πλούσιο σε αρχαιολογικά μνημεία, με τα διάσπαρτα απομεινάρια λαμπρών πολιτισμών που άκμασαν χιλιάδες χρόνια πριν. Έχει παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό, ανεξάντλητους υδατικούς πόρους και ενεργειακό δυναμικό, ιαματικές πηγές ενώ χαρακτηριστική είναι η δομή της αγροτικής της οικονομίας με έμφαση στην κτηνοτροφία. Το κατ΄ εξοχήν ιδιαίτερο γνώρισμα του νησιού παραμένει η άγρια, παρθενική έξαρση του φυσικού της κάλλους. Τα άφθονα νερά της, η σπάνια πανίδα του νησιού και τα ατελείωτα ρυάκια που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες συνθέτουν ένα σπάνιο εξωτικό τοπίο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Επιβεβαίωση των παραπάνω, αποτελεί η ειδική αναφορά της Επιτροπής Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού: «Το νησί της Σαμοθράκης κρίνεται άξιο ειδικής τουριστικής προβολής, με τον φυσικό της πλούτο και την σημαντική πολιτιστική της κληρονομιά» (Στρασβούργο, 26/09/07). Η Σαμοθράκη είναι ένα από φυσικής άποψης πανέμορφο νησί, με τόσες πολλές δυνατότητες αναβάθμισης για περαιτέρω, των υποδομών του και του περιβάλλοντος του για τουριστική ανάπτυξη σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend
Samothrace map, Samothraki map, Χάρτης Σαμοθράκης

Στοιχεία επικοινωνίας

68002 Σαμοθράκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 25510 89574
info@gosamothraki.gr

© 2014 goSamothraki. All Rights Reserved. Created by weblogic

Powered by Web Hotelier, webgds