Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

Φόρμα αποστολής άρθρου

captcha Παρακαλώ συμπληρώστε τον εξαψήφιο αριθμό όπως τον βλέπετε στην εικόνα

Κείμενο προς αποστολή:


Ιαματικά λουτρά

Η φύση εκτός από σπάνια τοπία και ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές, «χάρισε» στο νησί μας και πηγές με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για τη μεγάλη τους θεραπευτική αξία, κρύβουν ένα τεράστιο γεωθερμικό πεδίο και δεσπόζουν στην είσοδο του οικισμού των Θέρμων. Τα ιαματικά λουτρά αποτελούν μέρος του τοπικού μας πλούτου, ενώ οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα νερά των συγκεκριμένων πηγών διαφέρουν από τα συνηθισμένα, είτε λόγω της υψηλής τους θερμοκρασίας είτε λόγω της παρουσίας σπάνιων δραστικών συστατικών, οφειλόμενες κυρίως σε ηφαιστειακές δραστηριότητες, χάρη στις οποίες έχει αναπτυχθεί ένας κλάδος θεραπευτικής αγωγής, η ιαματική υδροθεραπεία (θερμαλισμός).

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) απαντώνται οι εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής περιόδου. Ο επισκέπτης συναντά το υδροθεραπευτήριο με ατομικούς ή ομαδικούς λουτήρες. Η υδροθεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ιαματικά Λουτρά Χαρακτηριστικά
του νερού
Θερμοκρασία Θεραπευτικές
Ιδιότητες
Οικισμός Θέρμα
Τηλ. 2551098229
Υπέρθερμο, Μεταλλικό,
Υποτονικό.

Μεταλλικά Στοιχεία:
K, Na, Ca, Cl, Br, B, J
30-100 oC Κατάλληλο για:
Ρευματοειδή Αρθροίτιδα,
Αρθροπάθειες,
Περιφερειακές Αγγειοπάθειες,
Δερματοπάθειες,
Γυναικολογικές Παθήσεις

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει τα προσεχή χρόνια την αναβάθμιση του χώρου δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.


Επιστροφή

Στοιχεία επικοινωνίας

68002 Σαμοθράκη, Ελλάδα
Τηλ: +30 25510 89574
info@gosamothraki.gr

© 2014 goSamothraki. All Rights Reserved. Created by weblogic

Powered by Web Hotelier, webgds